Полуфиналистът от Мондиал 2022 Мароко постигна първа победа в тазгодишното издание на

...
Полуфиналистът от Мондиал 2022 Мароко постигна първа победа в тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Мароко с мощен старт в турнира за Купата на африканските нации

Полуфиналистът от Мондиал 2022 Мароко постигна първа победа в тазгодишното издание на шампионата за Купата на африканските народи.  " Атласките лъвове " надиграха безапелационно с 3:0 Танзания в откриващия мач за двата тима от група " F ". Головете за селекцията на Уалид Реграги означиха Ромен Саис (30 " ), Азедин Унахи (77 " ) и Юсеф Ен-Несири (80 " ). Червен картон за танзанийците пък получи бранителят на Шахтьор (Донецк) Новатус Дисма в 71-вата минута.

Първият близо половин час мина в равностойно движение, без каквито и да било положения. Така пристигна 30-ата минута, когато Хаким Зиеш стреля рисково от директен свободен удар. Вратарят на Танзания Айши Манула съумя със сетни старания да избие, само че притичалият капитан на Мароко Ромен Саис бе най-бърз и с добавка откри резултата за отбора на Уалид Реграги. Мароканците можеха да удвоят преднината си няколко минути по-късно, когато още веднъж Зиеш центрира от директен свободен удар, само че нападателят на Севиля Юсеф Ен-Несири стреля с глава в навън.

В 36-ата минута още веднъж играчът на Галатасарай бе забъркан в заплаха пред вратата на Танзания, като получи добра топка и стреля рисково, само че Манула съумя да избие в корнер. Поредно състояние за мароканците се откри единствено три минути по-късно, когато Ез Абде се озова на отлична позиция, само че изстрелът му профуча на вратата.

Втората част стартира с нов сериозен пропуск за Мароко, като в 50-ата минута Ен-Несири не съумя да засече чудесно центриране отдясно. Отново, както и през първото полувреме, последва интервал от 20 минути, в които не се случи нищо забавно. Така в 71-вата минута пристигна основен миг в мача, при който към този момент получилият жълт картон Новатус Дисма от Танзания фаулира жестоко Азедин Унахи и след второто си публично предизвестие бе изпъден, като с това като че ли предопредели дефинитивно изхода на мача.

Шест минути по-късно мароканците се възползваха от численото си преимущество и удвои резултата. Именно Азедин Унахи направи чудесно двойно подаване с резервата Амин Адли и с обмислен удар от наказателното поле направи 2:0 за Мароко. Три минути по-късно " атласките лъвове " удариха още един път противника си, откакто Ашраф Хакими центрира и откри Юсеф Ен-Несири, който простреля за трети път Манула - 3:0. Попадението бе на ръба на засадата и даже в началото бе анулирано от основния арбитър, само че след обзор с ВАР бе прието. До края на срещата танзанийският вратар се отличи със ужасно двойно избавяне и отрази поредно удари на Адли и Билал Ел Ханус.

В идващия си мач от груповата фаза Мароко ще играе с ДР Конго, а Танзания ще премери сили със Замбия.
 Купата на Африканските народи продължава с борбите в група F
Купата на Африканските народи продължава с борбите в група F

Фаворитът Мароко излиза против Танзания
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР